Medium & Healer mm

M​a​ginas-I​ng​e​la Collin Lendin

Möt din egen Andlighet

Om mig - Vem är jag?

Mitt namn är Ingela Collin Lendin och mitt företag heter Maginas.

Namnet kommer från min huvudguide som heter Magina.

Jag mötte henne för första gången som barn i skepnaden av en nunna. Min lite jobbiga barndom gjorde att jag ofta gick in i mig själv och drömde och lekte ensam. I mina tidiga år var jag blyg och tillbakadragen i vuxnas sällskap. Det var då hon infann sig, den snälla nunnan som jag lekte med i mina drömmar. Hon gav mig tröst och en känsla av att vara älskad, trots allt.

Att hon hette Magina och var min guide, hade jag ingen aning om då. Det är först när jag som vuxen fått se henne och har kunnat kommunicera med henne, som jag förstått sambandet. I dag ser jag henne inte som en nunna, utan som en samekvinna, som ofta visar sig stående på en fjälltopp och blickar ut över världen. Hon är liten och oerhört skrynklig, men stark i sitt inre. Hennes hår liknar mitt nuvarande i färgen men är krusigt och långt.

Det här är kvinnan/guiden jag möter varje gång jag öppnar upp min kanal för att arbeta medialt med sittningar, healing och kurser. 

Hon är inte den enda guiden, men den viktigaste, som aldrig lämnar mig.


Jag har också en mormor som jag alltid älskat, men inte alltid haft tillgång till. Tyvärr så befinner hon sig numera i andevärlden, och har gjort så sen jag var i 20-års åldern. Jag är nu över 60 år så det är ett tag sen. Men hon är nästan alltid närvarande med sin energi när jag tänker på henne och ber om hjälp.

Mormor var ett så kallat spontanmedium, så jag antar att jag ärvt min förmåga efter henne. Hon var en underbar kärleksfull person och djupt religiös. Samtidigt var hon full av förståelse för människans ofullkomlighet. Inte många pekpinnar där, dömde sällan någon, men blev själv orättvist dömd ibland.


När jag var ca 35 år så började jag på allvar intressera mig för det andliga. Så småningom träffade jag min första lärare Risto Laibert. Han lärde mig mycket, men framförallt att meditera och sedan gick jag en två-årig utbildning till Healer för honom. När jag 2005 flyttade till Fanthyttan och Terry Evans kursgård, som han just då köpt, så startade en intensiv utbildning. Inte någon formell sådan, det kom lite senare. Att vara med om att bygga upp en kursgård är en utbildning i sig.

Sammanlagt har jag gått fem kurser för Terry:

                                 *     Mentalt Mediumskap och Intuition

                                 *     Avancerat Mediumskap

                                 *     Medial undersökning och rening (Ghostbusting)

                                 *     Personlig utveckling

                                 *     Bergsledarutbildning

Däremellan har jag också gått en intensiv kurs i Andlig Healing för Gudrun Martiens, en underbar healer från Island. 


Numera känner jag också att jag har kunskap och erfarenhet att kunna utbilda i Mediumskap och Healing, samt arbeta som Bergsledare för den meditation som är ett härligt utvecklande verktyg för personlig utveckling.


Till sist kan jag berätta att jag sen några år är lyckligt gift för andra gången.

Jag har tre vuxna underbara pojkar, och tre barnbarn.